15:00

IFK Björkö /Hönö/Hjuvik

Referat: Landvetter IF 2003 - HBH F05

Annadagsbortamatch hela vägen till Landvetter. Var 13 st spelare och det skulle visa sig klokt då Landvetter bjöd upp till fint väder med mycket sol och lite vind, ca 20 grader och luften stod stilla.

Uppvärmningen vittnade om att väderleken nog skulle göra att tempot drogs ner lite då det kostade att springa i värmen. Vi rivstartar väl inte heller riktigt matchen, ganska lågt tempo första 15 men vi har läget under kontroll och äger klart mest boll.

I 15 minuten blixtrar vi dock till och Lia blir snyggt framspelad av Hilda, 0-1. Strax därefter i 17 min gör vi ett väldigt fint anfall genom Ida som driver upp snyggt i plan och slår en fin boll ut till Lia som får iväg ett avslut trots snäv vinkel, dock utan resultat denna gång.

I matchminut 22 kommer Lova upp fint och vinner kampen om bollen i straffområdet, frispel snatt bakåt till Ida som sätter den snyggt i nät, 0-2. Vi har en hel del avslut utöver de vi gjorde mål på och det ser allt bättre ut spelmässigt.

I första periodpausen pratar vi om att låta bollen göra jobbet så vi spar lite på krafterna men fortsätta vårt fina spel.

I andra perioden hittar Freja ganska direkt fram med en fin djupledspass till Lia som hinner upp, dribblar av sin ytterback med en riktigt korv-köpar-fint och skjuter snyggt in sin andra balja i mål, 0-3. Efter detta fortsätter vi fina spelet med tiden rinner till den 18 min innan det blir utdelning igen, denna gång genom Felicia som fullkomligt dribblar sig genom hela Landvetters samhälle, några spelare dribblades nog av 2 gånger, en fantastisk slalomtur som slutade med 0-4. Står sig till periodpaus nummer 2.

Våra ytterpositioner (ytterbackar och ytterforwards) vinner mycket löpdueller och står för mycket bollvinster vilket gör att spelet känns bergsäkert. Linnea och Freja var 2 som verkligen fick många maxlöpningar och gjorde det föredömlgt bra.

I tredje får jag lämna över antackningsblocket och penna till Thomas då jag och Coach Dominguez skall fixa vätska (jag fyller vatten och Manuel skall leta efter kaffe). Under vattenfyllningen hördes en dov smäll, vilket inte alls var en åsksmäll eller vadbomb (som jag trodde) utan en påsksmällare från Alicia Alm som dunkade in en frispark i nät, 0-5.

När jag kom springades i full fart med alla fyllda vattenflaskor drog dessutom Maja iväg en fin boll som håll på att gå in den också men räddades fint av Landvetters målvakt till hörna.

Efter ett litet kaos med att återfå kontrollen över mina anteckningar & pennan åt rätt håll var det nu Landvetter som kom i ett fint anfall, bollen damp ner vid fötterna på en landvetterspelare men Lova reflexräddade elegant i mål, retur fick även den Landvetter en tå på men Freja vräkte sig och räddade snyggt strax innan mållilnjen.

14 min i tredje rensar målvakten i Landvetter snyggt ett av våra uppspel ganska långt ut, Alicia D ser detta när hon får bollen och gör inget misstag utan drar iväg en fint och hårt skott i mål, 0-6.

2 minuter senare får vi en indirekt frispart då deras mv olyckligt plockat upp bollen med händerna på tillbakaspel. Thea tar föredömligt tag i det hela och petar till Alicia D som sätter den säker brevid muren - otagbart i mål, 0-7.

Vi fortsätter vårt fina spel över hela plan och några minuter senare ger det utdelning igen - Alicia A drar i 22:e iväg en grym djupledsboll som droppar ner mellan backlinje och målvakt, Hilda kommer som en målsökande missil och nickar in bollen i farten, 0-8. Medans jag försöker anteckna gör Lia minuten senare en inte-meningen-lobb som snyggt seglar in i mål, Lia noteras därmed för hattrick, 0-9.

Med minuten kvar slappnar vi förståligt av lite och Landvetter tar läget och kommer i ett fint anfall där de hittar fram med ett fint pass som friställer deras anfallare som kan sätta dit 1-9. Tändvätska för Landvetter som använder sista minuten i matchen för att trycka på och tvingar Lova till mycket fin räddning på hårt skott ur snäv vinkel, De får dessutom ett skott i ribban innan domaren blåser av matchen.

Sammantaget en väldigt bra match av oss idag, senast vi var på besök (tidig försäsong förra året) skapade vi också mycket men utan att få in något mål och då vart det en 0-1 förlust. Märktes tydligt att vi hade mer ork än Landvetter idag och alla spelare gör jobbet för varandra genomgående på alla positioner idag.

3 bästa idag:
+ Snacket, pratades och peppades mycket
+ Jobbet, vi tar löpningarna och vinner mycket löpdueller
+ Målvaksspelet var grymt från Maja/Lova, svår match där det går perioder utan ha så mkt.